Børnehaven Solstrejf i Nørresundby er med i front, når det handler om biodiversitet

18. juni 2021
I Børnehaven Solstrejf i Nørresundby gør vi en indsats, hvad angår bedre dyre og planteliv. Det gør vi, fordi vi håber på større artsrigdom fremover fx, hvad angår sommerfugle, bier og svampe. På legepladsen har vi et insekthotel, og der er altankasser, der er plantet til med vilde blomsterfrø. I børnehavens kolonihave er der et stykke jord, der er henlagt til brak, og et stykke, hvor der er plantet vilde blomster. Der er bunker af grene og blade, der giver ly og overvintrings-muligheder.

I anledningen af Jordens dag d. 22 april 2021 blev der i haven plantet buske og træer, som kan ses på billedet.

Efter en uge med affaldsindsamling og sortering har vi lige nu et helt særligt fokus på naturen og miljøet. Vi har dyrehold, høns, undulat, congosnegle og kanin, der nyder godt af naturens spisekammer.

Børnehaven Solstrejf er på vej til at blive certificeret med det grønne flag. Vi har fokus på naturens gang både inden for og udenfor børnehavens hegn. Der er heldigvis mange smørhuller i nærmiljøet.

Del indhold