Bæredygtighed skal være en god oplevelse på nordjyske festivaler og events

18. juni 2021
Hvordan erstatter man engangsservice, glas og krus med bæredygtige alternativer?

Hvordan får man festivalgæster til at forbruge mindre og sortere affald så mere kan genanvendes?

Hvordan får man gæsterne til at bruge kollektiv trafik til gavn for miljøet?

Og hvordan kan nye digitale muligheder fortsætte uden at give køb på folkelighed og fællesskab?

Det er blot nogle af de spørgsmål nordjyske festivaler og events arbejder med i projektet Grønne Festivaler. Senest har der været afholdt to on-line-workshops med fokus på, hvordan gæsterne bliver involveret i den grønne dagsorden og får en ekstra oplevelse med på vejen

På de to workshops var der oplæg fra nær og fjern: Peter Russel fra Russel Partnership Collection i London og Dieter Jaeger fra International Hochschule Bad Honef i Bonn gav et internationalt perspektiv fra verdens megaevents og fra mindre lokale events. Caspar Ryttergaard fra Kulturmødet på Mors og Morten Arvidsson fra Idrætsmødet i Aalborg bidrog med lokale erfaringer og planer. 

De nordjyske festivaler og deres gæster er klar til at gå i en mere bæredygtig retning. Viljen og engagementet er der og deles med mange andre danske events. 

Del indhold