Aalborg indtager 5. plads i GDS-index

12. november 2019
Et samarbejde med aktører inden for turistbranchen om at gøre Aalborg til en bæredygtig turistdestination har båret frugt. Aalborg er nemlig blevet ratet som den 5. mest bæredygtige turistdestination på det såkaldte GDS-index.

GDS står for Global Destination Sustainability og ratingen foretages af ICCA, den internationale organisation for konference og kongrespartnere. Placeringen er bemærkelsesværdig, da Aalborg i 2018 blev ratet som nummer 18 og i 2019 er rykket op på 5. pladsen. Det store spring resulterede også i en nominering blandt de 3 destinationer, som har flyttet sig mest.

GDS-indexet måler på en lang række faktorer inden for 4 temaer:

  • Det fysiske miljø
  • Social bæredygtighed
  • Bæredygtighed i virksomhederne i branchen
  • Ledelse af destinationen.

Der er 58 byer som gennem ICCA bliver målt på indekset, og Gøteborg ligger i toppen med København som nummer 2. Læs hele pressemeddelsen under arkiv.

Del indhold