Bæredygtighedsfestivalens program i børnehøjde

29. august 2019
Programmet for dette års udgave af Bæredygtighedsfestivalen er allerede offentliggjort, men hvad er der egentlig at tage sig til for de mindste gæster? Det kommer vi her med et bud på.

Dsc08130

Multikulturel buffet

Torsdag, 12. september - 17.30-19.00, Grøn Scene (Honnørkajen)

Mad er bedre, når det deles og nydes i fællesskab, derfor inviteres du til at medbringe en ret til den store fælles buffet og spise sammen med aalborgensere fra hele verden. Du er velkommen, uanset om du har boet i Aalborg hele dit liv, eller om du lige er flyttet hertil. Vi har fokus på at øve os i gæstfrihed overfor hinanden og på den både sætte fokus på social bæredygtighed.
Medbring en portion, der svarer til det du selv kan spise, gerne en familieopskrift og gerne vegetarisk (ikke krav).

Bæredygtighedsmarked

Fredag, 13. september - 14.00-18.00, Utzonparken, Honnørkajen og Toldbod Plads

Lørdag, 14. september - 10.00-15.00, Utzonparken, Honnørkajen og Toldbod Plads

Oplev markedsstemningen i Utzonparken, på Honnørkajen eller på Toldbod Plads. Lad dig inspirere og få fif til en grønnere adfærd, når borgere, institutioner og virksomheder viser, hvordan de hver især arbejder med bæredygtighed. Udforsk dine smagsløg og sæt tænderne i nye og grønne alternativer. Find bilentusiasten frem og oplev eller prøv køretøjer med alternative energikilder. Eller bliv inspireret til, hvordan du bliver en grønnere forbruger.

Børnebyggerne - en gratis workshop for børn og voksne

Lørdag, 14. september - 09.00-11.00, Grøn Scene (Honnørkajen)

Børn og voksne inviteres ind til en super sjov byg-amok-og-gør-det-selv-workshop med Lise og Michael (Vinder af TV2 Nybyggerne 2016). Slip kreativiteten løs og vær med til at bygge og kreere alle mulige seje kreationer af bl.a. genbrugstræ og andre genbrugsmaterialer. Det er både muligt at droppe in eller være med i hele workshoppen.
Workshoppen er gratis at deltage i.

Moster Metas Overskuds Madskole og Monstercykelløb

Lørdag, 14. september - 10.00-13.00, Teglgårds Plads

Rundt om i verden bliver monstrenes levesteder stærkt reduceret og det kniber med at finde føde og skjulesteder.
For at stoppe denne frygtelige udvikling må vi have børnene på banen. Moster Meta inviterer sammen med "Hjerterummet" på en dag hvor vi skal lave mad af fødevarer der var på vej i skraldespanden. Derudover får børnene mulighed for at vinde en pimpet børnecykel fra "Cykel 20", ved at deltage i et monstercykelløb.
Arrangementet er gratis, men tilmeld børn pga. begrænset antal pladser.

Verdensmål for dummies

Lørdag, 14. september - 11.30-12.30, Grøn Scene (Honnørkajen)

Til arrangementet Verdensmål for dummies kan du nyde en lækker bæredygtig brunch, mens du hører en masse spændende, korte oplæg om hvordan borgere, foreninger og kommunen i Aalborg til hverdag arbejder i praksis med tiltag, der hjælper med at opnå ét eller flere af FN's 17 Verdensmål. Her kan du blandt andet høre om affaldssortering, energi, kogræsserforeninger, grundvandet og meget mere. Efterfølgende vil der være en workshop for alle aldre, hvor du kan lave dit helt eget bihotel.

Tilmelding ►► https://cgo.nemtilmeld.dk/26/

Cykelparade for klimaet + Pimp Cyklen/Cyklisten

Lørdag, 14. september - 12.00-13.00, Gabels Torv

Den danske hverdagscyklisme er under pres fra flere og flere biler, så lad os denne ene lørdag gennemføre en cykel-sund transport manifestation, der giver bæredygtig genlyd over hele Danmark inklusive hovedstaden. Alle cykler kan deltage, også med el-motor, men vi ruller i roligt tempo gennem midtbyen efter ladcyklen med musik-anlægget. Alle opfordres til at pimpe deres cykel og/eller sig selv, da der er præmier til de tre bedst/sjovest pimpede køretøjer/cyklister, og pimpet er jo cykel-sjovt.

Nymarksminde Planter Træer

Lørdag, 14. september - 13.00-15.00, Vestvej 91, 9310 Vodskov

'Danmark planter træer' er en ny begivenhed, der skal inspirere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet. TV2 og Danmarks Naturfredningsforening går sammen om landets første store indsamlingsshow til gavn for klimaet på TV2 lørdag den 14. september kl. 20.00 - 23.00.
I den anledning inviteres du til 'Nymarksminde planter træer', hvor vi i samarbejde med Hededanmark planter en masse danske hjemmehørende træer og buske til gavn for både biodiversitet og klima.

Egholm Bæredygtigheds- og Musikfestival

Lørdag, 14. september - 15.00-22.30, Restaurant Krongborg, Egholm

Sanselige stimuleringer på Danmarks største øko-ø, Egholm. Med det sociale fællesskab i centrum, inviteres børn, unge og voksne til et ø-hop med fordybelse i naturen med guidet plante-tour, folkekøkken med øko-mad fra restaurant Kronborg, krabbefangst, børneyoga og snobrød over bål. Nyd de fælles stilheds-meditationer, udforsk øens bytte- og loppemarked, lyt til historier fra lokale ø-boere og poeter og dans med til live-musik fra “Chavs”, “Skråt Op”, “Pearls on a String” og “Amalie Thørholm”.

Se hele festivalprogrammet.

Del indhold