Gastronomi og Bæredygtighed

Positiv interesse om kokkeuddannelsen og flere bæredygtige tiltag i restauranterne er på menuen i Gastronomi og Bæredygtighed, som er et samarbejde mellem restauranter i Aalborg, Netværk for Grøn Detail, Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) og Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune.

Restaurationsbranchen oplever stor mangel på kvalificerede kokke, og det forventes at fortsætte, hvis der ikke gøres en indsats nu. Der er behov for at få skabt en positiv interesse og omtale af kokkefaget. Restaurationsbranchen oplever ligeledes et øget fokus på bæredygtighed, både i drift, på menukortet og i indkøb mm.. Gastronomi og Bæredygtighed har derfor fokus på at give unge mennesker et positivt indblik i kokkebranchen og samtidig give dem mulighed for at udvikle kreative og innovative ideer til en mere bæredygtig restaurant.

Pilotprojekt med succes
I foråret 2019 var otte skoleklasser fra 7., 8., og 9. årgang på besøg hos en restaurant i Aalborg. Syv forskellige restauranter bød velkommen i køkkenet og gav et positivt indblik i kokkefaget. Eleverne arbejdede samtidig med bæredygtige indsatser i den enkelte restaurant.

Se Tv-indslag fra TV2 Nord her

Læs mere fra TV2 Nord her

Læs Danmarks Restauranter og Cafeers artikel her

Alle kommunens 8. klasser i køkkenet
Der samarbejdes nu for at igangsætte en indsats, hvor alle Aalborg kommunes 8. klasser i skoleåret 2020/21 og 2021/22 får mulighed for at få en lærerig dag i køkkenet. I alt svarer det til 250 klasser og 5.500 elever på to år.

Følg projektet her på siden eller kontakt os for mere information.

Del indhold