Online workshops

Hvordan igangsættes endnu flere grønne tiltag og hvordan involveres gæster i den grønne dagsorden på de nordjyske festivaler? På to online workshops fik de nordjyske festivaler og events inspiration og delte erfaringer om netop dette.

Flere end 15 forskellig nordjyske festivaler deltog i april 2021 på to online workshops, hvor der både var inspirationsoplæg fra nær og fjern; Peter Russel fra Russel Partnership Collection i London og Dieter Jaeger fra International Hochschule Bad Honef i Bonn gav et internationalt perspektiv fra verdens megaevents og fra mindre lokale events. Caspar Ryttergaard fra Kulturmødet på Mors og Morten Arvidsson fra Idrætsmødet i Aalborg bidrog med lokale erfaringer og planer. Se præsentationer fra de to workshops her 8. april og her 23. april.

Nordjysk vilje og engagement
De nordjyske festivaler er allerede godt på vej med mange bæredygtige tiltag. På de to workshops inspirerede de hinanden med erfaringer om blandt andet affaldssortering og -minimering, erstatning af engangsservice, bæredygtig transport af gæster og et digitalt perspektiv. Der er nemlig både vilje og engagement til at arbejde ambitiøst med den grønne omstilling. 

Forskellige festivaler - samme udfordringer
De to workshops slog fast, at selvom der er stor forskel på for eksempel en musikfestival, en sportsevent og en litteraturfestival, så kan de stadig inspirere hinanden til at blive endnu mere grønne. Det er nemlig ofte de samme udfordringer, der gør sig gældende. Det giver mening at inspirere hinanden og indgå i et netværk, hvor der fokuseres på i erfaringsdeling og nye kompetencer. 

I efteråret 2021 gennemføres flere netvæks- og kompetenceaktiviteter for de nordjyske festivaler. 

 

 

 

 

 

 

Del indhold