19. december - Fuglene skal også mærke, at det er jul

Fuglene skal også mærke, at det er jul. Så nu er tiden til at få ryddet op i skuffer og skabe - mon ikke der gemmer sig nogle slatter af frø og nødder, som måske endda ikke længere egner sig til madlavning?

Ryd op i skabene og hjælp fuglene...

  1. Find nogle gamle kopper i gemmeren

  2. Ryd op i skabene. Måske ligger du inde med mindre slatter af frø, nødder og tørret frugt, der kunne gavne vores flyvende venner.

  3. Kig i køleren efter fedtstof, som du ved, vil have en fast konsistens, når det igen bliver koldt - fx kokosfedt, palmin, svinefedt etc. Hvis ikke du har noget, kan det være at naboen eller købmanden har. Smelt det forsigtigt på en pande, men lad det ikke stege.

  4. Bland dine frø, nødder og kernerester i og vend rundt. Fyld det i dine kopper og sæt dem derefter på køl, indtil fedtstoffet er størknet og frøene sidder fast i koppen.

  5. Hæng dem op udenfor et sted, hvor du ved, at gnavere ikke kan komme i nærheden af dem. Vi har valgt at lade tørresnoren være vores foderbræt i år. Hæng dem gerne i en lang ståltråd (min. 20 cm), så rotter ikke kan kravle ned på kopperne eller bide snoren over.

...og her er de så i tørresnoren lige udenfor vinduet, så vi kan nyde synet af fuglene, når de kigger forbi.

Husk at fjerne eventuelt spild fra jorden jævnligt.

Læs mere om fuglefodring og rotter her.

Billed1

Del indhold