14. december - Det bæredygtige juletræ

For mange hører juletræet med til en rigtig juleaften. Men hvor grønt er dit juletræ egentlig? Og kan det blive endnu grønnere?

Vi kommer her med nogle bud på et mere bæredygtigt juletræ:

  1. Hvis ikke du kan forestille dig en juleaften uden Nordmannsgran, kan du i stedet gå efter et økologisk produceret juletræ, hvor der ikke bruges pesticider eller kunstgødning i produktionen - og der på den måde også passes bedre på vores grundvand. En øget efterspørgsel efter de økologiske træer vil desuden resultere i, at flere juletræsproducenter tilbyder de økologiske juletræer. Hvad enten du vælger det ene eller andet, bør du være opmærksom på, at nettet, som juletræet er pakket ind i, skal sorteres som restaffald.
  2. En anden løsning, som vinder mere frem i blandt andet Storbritannien, er pottede udlejningsjuletræer. Her er det muligt at leje juletræet over en periode, og derefter levere det tilbage, hvorefter træet bliver passet indtil næste jul. Læs mere om udlejningstræer.
  3. Du har også mulighed for at købe et pottet træ, som efterfølgende kan plantes ud i haven.
  4. Har du overvejet muligheden i et utraditionelt juletræ, fx bygget af træ, som kan tages frem år efter år.                      


Uanset hvilket type juletræ, du vælger, skal du være opmærksom på, hvordan du håndterer det, når julen går på hæld. Har du egen have, kan du fx bruge grangrenene til neddækning af bedene eller lade træet forgå i et hjørne, hvor det kommer smådyr og insekter til gavn.

Eller sørg for at holde dig opdateret hos Aalborg Forsyning, som årligt afhenter juletræerne sammen med resten af dit affald.

Find yderlig inspiration til det bæredygtige juletræ.

Juletraeer

Del indhold