Hvad forstår vi ved bæredygtighed?

Bæredygtighed kan lyde som et uhåndgribeligt begreb. Mange går rundt i den tro, at det kun handler om vindmøller, elbiler og økologi - i virkeligheden handler det om at bruge sin sunde fornuft.
Under Bæredygtighedsfestivalen er der rig mulighed for at se en masse forskellige eksempler på, hvad bæredygtighed er - måske du bliver inspireret?

Bæredygtighed er meget mere end et fancy ord, som foregår på et globalt niveau. Bæredygtighed er noget, som du nemt kan gøre til en del af DIN hverdag.

Det kan være meget svært at forklare bæredygtighed. Derfor vises der under Bæredygtighedsfestivalen konkrete eksempler på, hvad bæredygtighed kan være. 

Sådan forstår vi bæredygtighed

En bæredygtig udvikling er en udvikling, som opfylder de nuværende behov, men uden at fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov bringes i fare.

Overordnet kan bæredygtig udvikling siges at være en vision om fremtiden - om hvordan vi forvalter fremtiden her og nu. Det handler om at tage ansvar for resultaterne af det, vi gør nu og her, men som i sidste ende også har konsekvenser for andre til en anden tid og/eller et andet sted.

Derfor handler bæredygtighed kort sagt om sund fornuft.

Giraffen Mini Film har lavet en rigtig fin video, som netop understreger, at bæredygtighed langt hen ad vejen handler om sund fornuft!

Del indhold