Bæredygtighedsprisen 2018

Aalborg Kommune uddeler i forbindelse med Bæredygtighedsfestivalen en Bæredygtighedspris.

Better World Fashion vinder Bæredygtighedsprisen 2018

For sjette år i træk er Bæredygtighedsprisen uddelt i forbindelse med Bæredygtighedsfestivalen. I 2018 er prisen gået til virksomheden Better World Fashion, som producerer læderjakker ud af brugt læder. Og når du er træt af din læderjakke, kan du aflevere den tilbage og få en ny for halvdelen af prisen.

Aalborg Bæredygtighedspris 2018

Miljø- og Energiudvalget, som står bag prisen, har valgt at pege på Better World Fashion som vinder af Bæredygtighedsprisen 2018, fordi virksomheden fremmer det cirkulære Nordjylland ved at være baseret på det man kalder en cirkulær forretningsmodel, hvor jakker af genbrugsmateriale recirkuleres og genbruges.

Forretningsmodellen tager hensyn til alle aspekter af det brede bæredygtighedsbegreb, hvilket stemmer overens med det dokument, som Aalborg lægger navn til nemlig - Aalborg Commitments. Her har over 700 byer skrevet under på nogle indsatsområder, som de vil arbejde for hen imod en bæredygtig fremtid.         

Better World Fashion formår at skabe engagement hos andre og sætter fokus på cirkulær økonomi og bæredygtighed gennem fortællinger om hvert enkelt produkt, lyder udvalgets begrundelse.

Better World Fashion

Reimar Ivang, stifter af Better World Fashion, er stolt og glad for at vinde prisen: ”Hele vores forretning er bygget op om bæredygtighed og cirkulær økonomi, så det er bare fedt at få anerkendelse netop inden for netop det område.  Hos Better World Fashion er hele filosofien, at tingene skal køre i kredsløb, for det mener vi, giver mening. Jeg er derfor glad for at stå med prisen i dag, som vi vil passe godt på et år indtil den vandrer videre i 2019.”

De øvrige nominerede var: 

  • Rokkedahl Kylling
  • Datamarked
  • Sagawood

Tidligere vindere af Bæredygtighedsprisen er:

2013: Sunby ApS (Kategori: Årets grønne virksomhed)
2014: Mariann Aagard, formand for Kost- og Ernæringsforbundet Nordjylland (Kategori: Indsats inden for økologi)
2015: Fire elever fra Mou Skole (Kategori: Årets Grønne Aalborgenser)
2016: Nordjysk Fødevareoverskud (Kategori: Aalborg uden Affald)
2017: Himmerland Boligforening (Kategori: Grøn vækst og grønne jobs).

Læs mere om, hvordan den seneste vinder, Himmerland Boligforening, arbejder med bæredygtighed her 

 

Del indhold